Heb jij nog tijd om al die nieuwsbrieven en blogs te lezen? En vind je het nog leuk? Om weer aan een nieuwe leuke challenge mee te doen?  Al die (gratis) webinars te volgen (en dat je dan eerst 10 minuten moet luisteren naar wie er allemaal aangemeld zijn, en dan nog 10 minuten naar het persoonlijke levensverhaal van de host -allemaal heel mooi en aangrijpend, maar daar kwam je niet voor en je hebt al zo weinig tijd- en aan het eind blijkt de beloofde tip of oplossing waarvoor je inlogde niet eens echt behandeld te worden)?

En toch wil je graag op de hoogte blijven en wil je dat ene gave aanbod niet missen.

Het lijkt soms ook wel of iedereen dezelfde formule toepast. Dat we allemaal dezelfde webinars hebben gevolgd en daarmee wanhopig met z’n allen in dezelfde vijver aan het vissen zijn, in de hoop het volgende super social-media-wonder te worden. Binnen een paar weken 1000-den volgers erbij en toe maar, al je workshops, programma’s of andere diensten volgeboekt of er 10-tallen nieuwe klanten bij.

Maar zo werkt het natuurlijk niet! Je moet wel een lange adem hebben. De geijkte uitdrukking dat je eerst moet zaaien, zaaien, zaaien is maar al te waar. Focus houden en doorzetten. Maar ook bij jezelf blijven. En je marketing zo inzetten dat het bij jou past. Daarom ben ik altijd zo blij met de verfrissende blogs van Selma Foeken. Het kan ook anders!

Als virtueel assistent (VA) online marketing ben ik hier elke dag mee bezig. Zo sprak ik van de week ook een ondernemer die met een prachtig product de markt op wil gaan, maar enorm twijfelt hoe ze dat aan moet pakken. Want ze heeft zo’n hekel aan social media. Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om geen social media te gebruiken. Of je gebruikt het op zo’n manier dat het bij je past. Zodat je het zelf nog leuk vindt, en het ook jouw doelgroep aanspreekt. Want je doelgroep moet ook bij jou passen toch?

Online marketing en social media is nog steeds heel waardevol en belangrijk. Voor je bedrijf en voor jou als consument. Want eerlijk is eerlijk, er zitten natuurlijk hele gave dingen tussen

  • waardevolle informatie
  • kennis delen
  • support vinden
  • nieuwe inzichten krijgen
  • toch dat super interessante webinar wat je net een stapje verder helpt
  • of een heel mooi aanbod waar je net op zat te wachten

Gisteren ging het bij 1 van mijn favoriete meetups van de Creatieve Universiteit Haarlem over bloggen, en daar sprak Claire van Bluebell Foodworks en Bluebelle.nl. Wat een inspirerend verhaal en wat een mooie boodschap!

Door haar verhaal en hoe het mij raakte kreeg ik een mooi inzicht. Iets wat ik al vaak had gehoord en wat ik nu zelf kon ervaren. Kies je niche en hou je daar strikt aan want daar sluit je niemand mee uit, werd opeens heel duidelijk. Want door een duidelijke niche en een specifieke doelgroep te kiezen, wordt je zichtbaar tussen al die duizenden anderen die iets soortgelijks doen.

En een niche kiezen wil niet zeggen dat je daarmee iedereen uitsluit die niet in jouw doelgroep past. Ik was gisteren zelf het levende bewijs. Want ik zit niet in Claire’s doelgroep (moeders tussen de 20 en 40 jaar geloof ik), maar ik hing aan haar lippen!

En ik deel graag nog een paar van Claire’s tips die mij bijbleven. Tips die mij aanspreken omdat het bevestigt waar ik zelf in geloof. Wat ik bewust of onbewust mijn hele leven op allerlei vlakken al doe. En wat volgens mij als ondernemer heel belangrijk is om – met de social media overkill van nu – toch zichtbaar te zijn, resultaten te boeken én er zelf ook nog plezier in te hebben:

  • How do you stand out?
  • Wees persoonlijk, vertrouw op jouw weg
  • Laat zien wie je bent, maar….. it’s not about you
  • Follow the dots (mijn vert.: maak gebruik van wat op je pad komt) en kijk steeds terug naar “wat heb ik te geven?”

Dus durf authentiek en jezelf te zijn, durf keuzes te maken en grijp de kansen die op je pad komen!

Groet,

Joan

Simplifier – VA – Trainer


Lees meer:

Hoe vind jij jouw DREAM JOB?