Hoe gelukkig ben jij met je werk? Doe jij nog wat je leuk vindt? En hoeveel energie kost het jou om je bedrijf te runnen?

Op ManagementSite las ik een column van Pim de Morree over gemiste kansen: betrokkenheid op de werkvloer en en de invloed van werkgeluk op je leven en dat van anderen. Onderzoek heeft inmiddels allang aangetoond dat tevreden werknemers veel invloed hebben op het succes van je bedrijf.

Daar geloof ik dus echt in! En het geldt ook voor jouw persoonlijke succes en je (werk)geluk. Ik roep al mijn hele leven dat je iets anders moet gaan doen als je je werk niet meer leuk vindt. En zo heb ik ook altijd geleefd. Het is mij elke keer weer gelukt om in andere uitdagingen te stappen, nieuwe dingen te leren en fijne werkgevers te vinden.

En nu heb ik er vorig jaar voor gekozen om net als zoveel anderen voor mijzelf te beginnen. Een eigen bedrijf: yeehaw!

Eigen baas, zelf bepalen wat je wel doet en niet doet. Wie wil dat nou niet?

Ik kan het aanraden. Hoe spannend het ook is, ik vind het heerlijk. Maar het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Want als je geen geld op de bank hebt, dan is het toch wel erg aanlokkelijk om toch die minder leuke klus aan te nemen. Voor die vervelende klant te blijven werken. Of niet op vakantie te gaan omdat je net een opdracht binnen krijgt.

En ook als je bedrijf goed loopt zijn er natuurlijk allerlei obstakels waar je rekening mee moet houden.

Hoe ga je ermee om als je het steeds drukker krijgt?

Loop je dan niet al te vaak brandjes te blussen, net zoals vroeger op de werkvloer bij je ex-werkgever? Ben je dan nog wel bezig met datgene waar jij zo goed in bent en waar je gelukkig van wordt?

Of je bedrijf loopt wel aardig, maar je bent teveel tijd kwijt aan taken waar jij eigenlijk niet zo goed in bent. Je wil aan de slag met jouw product en met je klanten, maar al die klussen zoals nieuwsbrieven, social media, je website, contacten met leveranciers, agenda’s en mail moeten ook worden gedaan. En iemand inhuren is veel te duur. En voor je het weet zit je aan zo iemand vast en betaal je je blauw.

Of niet? Misschien is het dan een idee om eens te onderzoeken wat een VA (virtueel assistent) voor je kan doen.

  • NOOIT meer stress omdat je nieuwsbrief er nog uit moet!
  • EINDELIJK TIJD om nieuwe plannen te maken en uit te voeren!
  • Eindelijk iemand die STRUCTUUR brengt in je processen en systemen!
  • Een VA HELPT JOU zodat jij je kan focussen op je klanten en bedrijfsgroei!

Want met een VA bouw je wel een werkrelatie op, maar je kiest een vast aantal uren per maand waarvoor je jouw VA wil inzetten.

Alleen voor de uren die jij nodig hebt!

En jouw VA zorgt voor haar eigen sociale voorzieningen, heeft een eigen werkplek, en regelt ook nog eens haar eigen opleiding. Wat wil je nog meer? Bovendien werkt een VA er gericht aan mee om jouw bedrijf te laten groeien. De VA is zelf ook ondernemer en weet precies wat daarbij komt kijken.

Misschien vind je het wel interessant om eens te bespreken wat een VA voor jou kan doen.

Bel me voor een kop koffie en dan bespreken we hoe jij van je werkstress afkomt en tijd krijgt voor de groei van je bedrijf.

Je kunt mij bereiken op 06-836 93581 of via joan@tohandle.nl.


Lees meer:

Hoe vind jij jouw DREAM JOB?